fbpx
SVEA

Försäljningsrekord
och ökad trafik

Tjänster

  • Social Ads
  • Google Ads
  • Grafisk Design

Svea är ett varumärke med rötterna i streetwear-kulturen. Varumärket är kreativt samt lösningsorienterat och hittar ständigt ny outforskad mark att dela sin historia på. AdGrowth och Svea började sitt samarbete när Svea lanserade sin nya site. Syftet var att öka företagets ROAS (Return on ad spend) och fokuset låg på ökad lönsamhet.

Vägen
till
målet

Vi påbörjade samarbetet i oktober 2021 med att sätta upp tydliga ROA:s mål och tillsammans med Svea valde vi ut vilka produktområden och produkter vi skulle fokusera på. Vi valde att lägga stort fokus på Google Ads där vi skapade helt nya display- sök- och shoppingkampanjer. Under samma period har vi även valt att fortsätta jobba med SoMe (Facebook och Instagram) och Sveas redan etablerade kanaler.
Vi körde full gas och hade flera kampanjer igång samtidigt –
för att hitta rätt lösning och väg till ökad lönsamhet.

För att öka det estetiska utseendet
på annonserna la vi stor vikt på
den grafiska designen.

All time high

Under perioden samarbetet pågick lät vi kostnaden för all annonsering vara densamma. Men resultatet blev att Google Ads gav oss bättre CPC-priser (Cost per click), mer relevant trafik och ökade intäkter med 50%. Via Social Ads ökade vi trafiken in till siten med 66% och ökade där intäkten med 112% under samma period. Under Black Week i november 2021 slog vi all time high på alla kanaler utan att öka budgeten för annonskostnader – något vi är väldigt stolta över.

På Social Ads ökade vi trafiken in
till siten med 66% och under samma

period ökade intäkten med 112%.

Vill du också ta nästa steg?

Vi har hjälpt flera företag med branding, e-handel och marknadsföring.
Kontakta Daniel Iivari så berättar han hur vi kan hjälpa dig till ökad lönsamhet.

Quickview

Close

Categories