Upplevelsepaket
Smidigare kundresa & administration
genom ny teknisk plattform

Upplevelsepaket erbjuder kompletta resepaket med aktiviteter såsom cykel, dressin, passagerarbåtar och golf. Med resor till flera olika destinationer finns det något för alla. Eller vad sägs om att cykla på Öland, spela golf i Töreboda eller att uppleva Göta Kanal med båt? Upplevelsepaket har mängder med skräddarsydda resepaket att välja mellan. Du väljer bara din drömsemester på siten och sen fixar Upplevelsepaket alla moment i din bokning tillsammans med sina partners runt om i Sverige. Allt från biljetter, uthyrning av färdmedel, övernattning, restaurangbesök med mera. Upplevelsepaket gör det enkelt för dig att finna avkoppling genom semester i natursköna miljöer.

Tjänster

Webb - E-handel - Grafisk identitet – Koncept – Strategi – Marknadsföring - SEO

Uppdrag

AdGrowth fick i uppdrag att göra en total makeover av Upplevelsepaket.se genom att skapa en helhetslösning som skulle addera värde för varumärket och deras affär. Uppdraget innebar allt från att utföra ett grafiskt ansiktslyft till att bygga en ny användarvänlig webb. Utöver det behövdes ett bokningssystem med en infrastruktur som förenklade administreringen av alla resepaket, både för dem och deras samarbetspartners. Uppdraget innebar även att AdGrowth skulle ta fram ett kampanjkoncept för framtida marknadsföring med tillhörande strategi- och kommunikationsplan.

All inclusive-lösning

för en bättre bokningsupplevelse

Lösning

AdGrowth tog fram en ny grafisk profil med uppdaterad logotyp inklusive en fristående logotyp-symbol, samt ett helt nytt formspråk för både teckensnitt och färgval. Utifrån det nya grafiska manéret skapades en design för Upplevelsepakets nya webb. Vidare utvecklades ett integrerat bokningssystem för att underlätta bokningar och kommunikationen mellan Upplevelsepaket och deras samarbetspartners. Varje partner har nu ett eget inlogg vilket medför en smidigare navigering och hantering, där de enkelt kan bekräfta bokningar och få en bättre överblick på alla förfrågningar. Förutom att det sparar tid minimeras även risken för fel som lätt kan uppkomma vid manuell hantering via mail och telefon.

AdGrowth tog ett helhetsgrepp kring Uplevelsepakets varumärke och identitet, där ett koncept och en marknadsföringsplan togs fram gällande hur Upplevelsepaket ska kommunicera ut sitt erbjudande. AdGrowth säkerställde att det fanns en röd tråd genom all kommunikation i allt från annonser och nyhetsbrev till sociala medier och den egna webben. En tydlig strategi och utförandeplan togs fram för hela konceptet, inklusive ett nytt bildspråk, som fick namnet ”Activate Harmony”, baserat på känslan som Upplevelsepaket vill förmedla till sina kunder. Strategiarbetet innebar också att AdGrowth utbildade medarbetarna inom arbetsprocessen för sociala medier.

Upplevelsepaket
Resultatet

Slutresultatet blev en ny webb med förbättrad UX-design för att få fler konverteringar och högre kundnöjdhet. Sidan är numera användarvänlig och lättnavigerad för både kunden och Upplevelsepaket, där de på ett enkelt sätt kan uppdatera och ändra innehållet själva på siten.

 Resultatet av utvecklingen av den tekniska biten innebär att vi har skapat en infrastruktur för upplevelsepaket och deras partners, som gör det mer tidseffektivt att hantera kommunikation och bokningar sinsemellan. Infrastrukturen innebär också att de nu kan arbeta i en plattform där de kan växa över tid och utveckla sin digitala affär, jämfört med tidigare då de haft en mindre flexibel lösning med begränsade möjligheter. Den tekniska lösningen bidrar även till ett mer automatiserat flöde i hantering av betalningar och bokningar av resor, vilket minskar det manuella arbetet avsevärt.

Framåt sköter AdGrowth nu all digital marknadsföring åt Upplevelsepaket och arbetar kontinuerligt med konceptet ”Activate Harmony”. Arbetet betyder större synlighet och högre varumärkeskännedom via SEO och annonser – både på Google och i sociala medier.

”Denna satsning betyder otroligt mycket för oss. Det handlar om att leva vidare eller sakta förtvina! Nu kan vi utvecklas framåt och växa ännu mer. AdGrowth har hjälpt oss att bli mer attraktiva för nya medarbetare och reseaktörer. Vi blir även attraktiva som samarbetspartners och får lättare förtroendet att starta upp på nya destinationer med fler partners.

Tack vare teamet på AdGrowth får vi hjälp att utvecklas oss själva och prestera bättre. Vi får kontinuerlig hjälp med både marknadsföring, analyser, varumärkesbyggande insatser och sökoptimering, för att bara nämna några.

Det känns tryggt att alltid ha någon vi kan rådfråga och ha som bollplank vilket utvecklar oss framåt. AdGrowth håller oss informerade och utbildar oss angående nyheter inom social media och marknadsföring. Tack vare detta samarbete kommer vi nå ut till en större målgrupp både nationellt och internationellt. Framtiden ser ljus ut och nu kan vi fortsätta växa!”

""

Yvonne
Upplevelsepaket.se

Våra case

Utforska våra case

Vill du veta mer om våra kundcase?