VOOL

Ökad försäljning med 30 %

“När AdGrowth kom in i bilden kunde vi sänka våra annonskostnader och samtidigt få mer tillbaks genom fler ordrar och större tillväxt.”

Vool är företaget som bistår med kvalitetssäkra och snygga produkter till ditt fordon. De hjälper dig inte endast med säkerheten genom sina rostfria frontbågar och sidorör, de tillhandahåller även ljusen och belysning som gör att du ser – även under årets mörkaste stunder. Men det är inte allt, de erbjuder även ett stort och brett utbud av andra produkter, dessutom till de allra flesta bilmodeller! Genom sin e-handel förser de såväl privatpersoner som återförsäljare med produkter över hela landet på daglig basis.

Tjänster

Google Ads - SEO

Uppdrag

När vi först inledde vårt samarbete med Vool hade kund fastnat i en nedåtgående trend gällande Google Ads och SEO. En trend som kund var mer än villig att bryta. Precis som för oss på AdGrowth ansåg Vool att lönsamhet, förtroende och bekymmersfritt var tre ledord i samarbetet. 

För att öka lönsamheten påbörjade vi arbetet med att genomföra en analys av utgångsläget, för att senare ta fram en plan för åtgärder och förbättringar. Detta för att rätt prioriteringar ska kunna genomföras och att resultatet alltid påvisar en lönsamhet.

Efter att planen var satt påbörjades arbetet, vilket har genererat i att vi lyckats minska deras annonskostnad med 30 % samtidigt som vi ökat den betalda annonseringen med 30 %. Detta på grund av en logisk uppbyggnad av Google Ads, tydliga och fungerande strukturer, rätt prioriteringar gällande bland annat sökord och kampanjer. Allt detta tillsammans med ett stort förtroende har medfört att vi kunnat se till att rätt summa och annonsbudget spenderats vid rätt försäljningsperiod utifrån Vools marknad. 

V728-161_stor1
Vool
Resultat

30 %
En siffra i dubbel bemärkelse, samtidigt som försäljningen genom betald annonsering ökat med 30 % har vi även lyckats sänka kundens annonskostnad med 30 %.

Ökad trafik och konverteringsgrad
Samtidigt som unika besökare har ökat med 17 % så har konverteringsgraden stigit med 28 %. 

”Genom samarbetet har vi fått större kontroll över denna typ av arbete och vad annonsering faktiskt kan ge. Dels kontroll över kostnader, men även tydliga resultat på vad våra investeringar kan ge tillbaka. Tidigare stoppade vi in pengar utan att veta vad utgången och resultatet skulle bli. När AdGrowth kom in i bilden kunde vi sänka våra annonskostnader och samtidigt få mer tillbaks genom fler ordrar och större tillväxt.”

""

Pontus Nilsson
Vool

Våra case

Utforska våra case

Vill du veta mer om våra kundcase?