Varumärke & Affärsutveckling

Varumärkes
arbete

Er varumärkesplattform är ramvarket för vad ni står för, levererar och kommunicerar. En tydlig plattform är förutsättningen för att skapa ett starkt och enhetligt varumärke.

En viktig pusselbit i att växa som företag är etablera ett så tydligt och starkt varumärke som möjligt. Det vi på branschspråk brukar benämna som “Branding”. I grund och botten handlar det om att på ett tydligt sätt positionera varumärket på marknaden så att det blir enklare för kunder och partners att förstå vilka mervärden ni har, som inte finns hos era konkurrenter. Det gäller att vara tydlig med vad man kan förvänta sig när man gör affärer med er, och sedan leverera i linje med det. Då skapas en attraktionskraft kring er baserad på era styrkor.

“Branding” är dock något som lätt kan upplevas som lite flummigt och inte så praktiskt. Därför är det ett arbete som många företag drar sig för att investera i. På AdGrowth är vi måna om att de tjänster vi erbjuder alltid ska generera ett högt och direkt värde för våra uppdragsgivare. Därför arbetar vi alltid praktiskt och konkret även när det kommer till Varumärkesutveckling och Branding.

Det gäller att vara tydlig med vad man kan förvänta sig när man gör affärer med er, och sedan leverera i linje med det. Då skapas en attraktionskraft kring er baserad på era styrkor.

När vi arbetar med ert företags Varumärkesplattform är målet att tillsammans upptäcka er optimala positionering, hur den kan stärkas och bli tydlig och till sist konkretisera allt detta i en Varumärkesmanual. Tänk dig ett dokument likt en klassisk Grafisk Profil, men där vi går djupare än bara det grafiska och även täcker in delar som Varumärkets Identitet, Erbjudande, Tonalitet och Kommunikation, för att nämna några exempel på rubriker som finns med. Målet är att ge er ett strategiskt styrdokument med tydliga ramar och riktlinjer.

Vårt arbete med att konkretisera er varumärkesplattform kommer alltid att vara skräddarsytt utifrån er verklighet och era ambitioner. Vi bygger alltid från de tre grundstenarna som vi bygger vår modell kring: Identitet > Varumärke > Kommunikation. Hur detta sedan behöver formuleras och pusslas ihop, för just er varumärkesmanual, växer fram när vi tillsammans djupdyker i ämnet under en eller flera gemensamma Workshops. Kontakta oss så berättar vi mer om hur vi hjälpt andra varumärken att hitta sin edge, och självklart – vad vi kan göra för just er!

Kan vi hjälpa dig?

Behöver ni hjälp med er digitala närvaro men vet inte vart ni ska börja? Kontakta oss så kan vi hjälpa er vidare. KONTAKTA OSS

Alla tjänster inom

Varumärke & Affärsutveckling

01
Workshop & Strategi

En roadmap som ger er en strategi och plan framåt.

Läs mer
02
Varumärkesarbete

En tydlig varumärkesplattform för ett starkare varumärke.

Läs mer

Våra case

Utforska våra case

Vill du veta mer om våra kundcase?