fbpx

Easyform

Ett lysande varumärke
med stark digital närvaro

Easyform är elinstallatörens
bästa vän

Easyform är specialister inom professionell belysning för offentliga och kommersiella miljöer. Med nyfikenhet och nya idéer i samspel med lång erfarenhet och gedigen kunskap inom belysning och smarta styrsystem, är de alltid redo för nya utmaningar. Genom sitt breda utbud av innovativa och energieffektiva produkter kan du lita på att Easyform är en partner som tar ett helhetsgrepp och ansvar över ditt projekt.

Tjänster:

Varumärkesplattform
Grafisk profil
Logotyp

Webbsida
Marknadsföring

Behovet av en tydlig kommunikation

Easyform frågade sig själva hur de vill uppfattas som varumärke och hur de tror att marknaden uppfattar dem i nuläget. Frågeställningen ledde till att de kände behovet av att förtydliga varumärkets identitet för att stärka sin position på marknaden. All kommunikation framåt behövde ha en röd tråd och profileringen skulle bli tydligare.

Easyform har haft en stark ekonomisk tillväxt de senaste åren och fördubblat sin omsättning från 2021 till 2022. Det innebär att man på kort sikt fått många nya kunder som börjat använda deras produkter. Easyform är ett företag som ligger i framkant vad gäller belysningsteknik och framtagning av nya produkter, vilket historiskt inte har återspeglats i varumärkets kommunikation och visuella identitet. Utmaningen var att skapa en hög igenkänningsfaktor och förenkla för kunderna som handlar professionell belysning.

”Det bästa med samarbetet har varit Adgrowths förståelse kring helheten i marknadsföringen och att de har hjälpt oss att paketera vårt varumärke tydligt. Vi värdesätter att de är resultatdrivna och måna om vår framtida tillväxt”

Anton Swärdh
Säljare & marknad på Easyform

Redo för framtiden

Easyform har fått en stabil grund att stå på och skaffat sig en starkare digital närvaro. Med ny användarvänlig webbsida tillsammans med en mer modern logotyp och ett kaxigare uttryck förmedlar varumärket att man är redo för framtiden. Varumärket har numera en röd tråd genom all kommunikation och berättar tydligt att Easyform är det bästa valet när man vill köpa intelligent och professionell belysning.

Framåt sköter Adgrowth Easyforms löpande digitala marknadsföring i rollen som strategisk och operativ partner.

– Med hjälp av den grafiska uppdateringen kommer Easyform stärka sin position som en utstickande aktör i branschen och kunna positionera sig ännu mer i framkant. Sett till många konkurrenter så har Easyform betydligt mer “edge” nu. De är moderna och utstrålar att de hänger med i utvecklingen och vill framåt, säger Mikael Hourula, Art Director på Adgrowth.

Läs intervjun om arbetet bakom Easyforms logotyp och grafiska profil

Är du också redo att ta ditt B2B-företag till nästa nivå?

Kontakta Daniel så berättar han mer om vad vi kan göra för dig.