fbpx

B2B-marknadsföring

En guldgruva av
outnyttjad potential

Helhetspartner för B2B-bolag som vill sälja digitalt

Adgrowth består av ett team specialister samlade i en komplett lösning för B2B-marknadsföring. Tillsammans bildar vi en helhet som är svårslagen när det kommer till att hjälpa B2B-bolag att nå nya höjder.

Att anlita oss som samarbetspartner ger dig ett helt team fullt av olika specialistkompetenser till priset av en anställd. Du får tillgång till en extern marknadsavdelning med expertis inom digital marknadsföring för B2B-företag – med kunskap inom allt från branding och kommunikation till SEO, annonsering på sociala medier och Google.

Ett helt team av specialister

Vår arbetsplats är hem till en bred uppsättning kompetenser. Utvecklare som strävar efter teknisk perfektion. Kreatörer som ger kommunikationen en själ och grafiken ett hjärta. Digitala specialister som får varje investering att prestera bättre och affärsutvecklare som med precision guidar våra uppdragsgivare rätt i sina investeringar.

Vi kan hjälpa dig att skapa en marknadsplan och att välja rätt kanaler för ditt företag baserat på var din målgrupp befinner sig i köpresan. Vi chansar inte, vi tar strategiska beslut grundade på analys och kunskap.

Med oss som partner kan du tryggt luta dig tillbaka och fokusera på det du kan bäst – din kärnverksamhet. Vi tar ett helhetsgrepp kring din löpande marknadsföring vilket gör att du sparar både tid och resurser samt slipper eventuell huvudvärk. Samtidigt som din marknadsföring ger dig resultaten du förtjänar. Det kallar vi att vara Good for Business.

B2B Marknadsstatistik 2024

  • 67% av B2B-kunder börjar sin köpresa online
  • 90% av B2B-kunder gör research på 2-7 webbplatser innan de gör ett köp
  • 90% av B2B-kunder vänder sig till digitala kanaler för att identifiera nya leverantörer

Källa: kurve.co.uk

Digital säljare som jobbar 24/7

Digital marknadsföring för B2B-företag kan liknas vid att ha en outtröttlig digital säljare som arbetar dygnet runt, årets alla dagar. Denna ”digitala säljare” missar aldrig en chans att presentera ditt varumärke, dina produkter eller tjänster för potentiella kunder, oavsett tid på dygnet eller var i världen de än befinner sig. Genom strategiskt utformade kampanjer, sökmotoroptimering, innehållsmarknadsföring och sociala medier når denna säljare ut till din målgrupp med rätt budskap vid precis rätt tillfälle.

Kundens köpresa ställer krav, vi sätter strategi

Att ha insikt i kundens köpresa är avgörande för att kunna skapa effektiva marknadsföringskampanjer som konverterar. Det handlar om att förstå kundens behov och beteende från första medvetenhet till det slutgiltiga köpbeslutet. Genom att anpassa ditt budskap och dina marknadsföringsinsatser till varje fas i köpresan, ökar du relevansen och chansen till engagemang. Detta leder inte bara till högre konverteringsgrad utan också till en starkare kundrelation och lojalitet på lång sikt.

Genom att djupdyka i hur era kunder söker, jämför och väljer era tjänster eller produkter, skapar vi skräddarsydda digitala marknadsföringsstrategier som inte bara talar till dem vid rätt tidpunkt utan också på rätt sätt. Vi är inte bara en leverantör. vi är din partner i att förstå och utnyttja varje steg av kundens köpresa för att maximera din ROI och driva verklig affärstillväxt.

Kontakta oss så berättar han mer om vad vi kan göra för dig.

Kontakta oss

Google kan ge dig fler leads

B2B-kunden spenderar en stor del av sin tid online. Det bästa sättet att nå ut till dem och interagera med de är genom SEO. Väloptimerat och relevant innehåll gör att ditt material rankar högre och får mer engagemang.

Strands Group AB – Kundcase

Vi har kunnat sitta tryggt i båten under hela projektet med vetskapen om att Adgrowth har full koll. Vi är väldigt nöjda med samarbetet och vi har fått en fantastiskt fin webb som vi är både glada och stolta över.

– Matilda Arthursson, marknad & säljkoordinator på Strands under projektet

Nu har vi en röd tråd i all vår marknadsföring och en starkare digital närvaro. Det ska bli spännande att se hur den här utvecklingen hjälper oss mot våra framtida mål.

– Emanuel Mäkinen, vd SGA Conveyor System

Sociala medier – plattform för alla B2B-företag

Sociala medier har blivit en avgörande del av B2B-marknadsföringen och ger företag en kraftfull plattform för kommunicera med målgruppen.

Sociala medier är den mest använda betalda kanalen för distribution av innehåll bland B2B-bolag.

SGA Conveyor System – Kundcase

Vi är en digital marknadsbyrå som hjälper B2B-företag öka sin försäljning

På Adgrowth jobbar vi utifrån en systematisk arbetsmodell när vi skapar digital marknadsföring. Det gör att vi med hög träffsäkerhet kan sätta dina kunder och deras behov i fokus – oavsett var i köpresan de befinner sig. Vi optimerar ständigt våra insatser för att ta kunden framåt i beslutsfattandet genom att kommunicera rätt budskap vid rätt tid.

Är du redo att ta ditt B2B-företag till nästa nivå?

Kontakta oss så berättar vi mer om vad vi kan göra för dig.

Vi utgår alltid från din affär

Alla våra samarbeten inleds med en workshop där vi skapar oss en djup förståelse för kärnan i din verksamhet. Det är viktigt för oss att vi lyssnar in er nuvarande strategi och delar samma affärsmässiga mål. Därefter presenterar vi förslag om hur och varför vi kan använda digital marknadsföring som verktyg för att öka företagets försäljning.

Varumärke &
kommunikation

Growth marketing

E-handel &
Digital plattform

Vi får din målgrupp att välja ditt varumärke

Vad vill du att ditt varumärke ska förmedla? Vårt kreativa team jobbar med förpackningen av vad du vill säga och hjälper dig att formulera ditt budskap. Vi hjälper dig med en tydlig strategi och utförande som får ditt varumärke att särskilja sig på marknaden.

Vi får din målgrupp att lyssna på dig

Hur fångar du din målgrupps uppmärksamhet? Vårt kreativa team arbetar strategiskt med att förmedla ditt budskap på bästa sätt i dina digitala kanaler vid rätt tillfälle. Vi hjälper dig med träffsäker kommunikation som når fram till din målgrupp.

Vi får din målgrupp att känna igen dig

Hur särskiljer du dig på marknaden? Våra grafiska designers hjälper dig med en tydlig grafisk identitet, som stärker igenkänningsfaktorn hos dina kunder och gör ditt varumärke minnesvärt.

Vi får din målgrupp att hitta dig

Syns du där din målgrupp är? Vi hjälper dig att nå ut med ditt budskap. Våra specialister lägger upp tydliga strategier för hur vi ökar din synlighet och ger dig större räckvidd på Google och sociala medier.

Vi får din målgrupp att bli din kund

Vad är nästa steg? Våra specialister inom digital marknadsföring arbetar med hur vi hjälper din målgrupp att ta steget till att bli din nya kund. Genom att analysera och optimera kundresan ökar vi din försäljning.

Vill du veta hur vi har hjälp B2B-bolag att öka deras digitala närvaro?

Kundcase – Läs mer

Oavsett om du innehar rollen som VD, är försäljningschef eller marknadsansvarig arbetar du mot företagets gemensamma mål. Skillnaden är att man har olika fokusområden och därför ställs inför olika utmaningar i sitt arbete. Vi hjälper B2B-företag både strategiskt och operativt att nå sina mål genom effektiva och resultatfokuserade insatser.

För att lyckas med ditt B2B-företags marknadsföring krävs tid och resurser. Det är en stor utmaning för många att kunna investera tillräckligt med tid för att nå sina försäljningsmål. Vi fungerar som en extern marknadsavdelning med specialistkompetenser inom branding, digital marknadsföring och webbutveckling.

För oss är det viktigt att förstå din affär på djupet. Vi startar alla samarbeten med en workshop där vi tillsammans identifierar bland annat era utmaningar, mål och framtidsvisioner. När vi förstår din verksamhet rekommenderar vi förslag på insatser och nästa steg. Vi lägger upp en tydlig strategi som vi sedan arbetar operativt utefter. Med kontinuerliga uppföljningar och mätningar reviderar vi insatserna vid behov för att säkerställa att varje aktivitet går i linje med dina försäljningsmål.

Vi vet vilka olika utmaningar B2B-företag ställs inför och tar oss tiden att förstå din verksamhets behov. Som en heltäckande partner med alla kompetenser under samma tak har du tydliga kontaktvägar. Vi ger full insyn i vår arbetsprocess och utbildar dig i våra lösningar. Det viktigaste för oss, förutom att leverera bra resultat, är att du känner förtroende och att vi är enkla att samarbeta med.