fbpx

B2B-marknadsföring

Framtiden tillhör
de digitalt starka

Vi kan hjälpa dig att säkra platsen

Tillhör du skaran av B2B-företag som ännu inte upplevt kraften i digital marknadsföring? Traditionell media i all ära, men B2B-bolag som inte har befäst sin position digitalt ligger flera steg bakom sina konkurrenter.

Med digital marknadsföring öppnas en värld av möjligheter att nå din målgrupp i köpresans varje steg. Med andra ord kan du nå ut med rätt budskap, till rätt personer i rätt läge. Till skillnad från en analog annons kan vi dessutom mäta, optimera och utvärdera resultaten löpande för att hela tiden öka träffsäkerheten och se till att varje investerad krona ger önskad effekt.

“Nåt med Google kanske?”

De flesta vet att det är bra att synas högt i Googles sökresultat, men saknar en digital strategi som ser till the big picture. På Adgrowth tar vi ett helhetsgrepp kring våra kunders digitala marknadsföring, där Google bara är en av många delar. För ett lyckat resultat i alla led krävs det en strategi som innefattar flera potentiella kontaktytor för din målgrupp.

Därför arbetar vi utefter en modell där vi analyserar och utför insatser i varje steg av köpresan för att hela tiden ta kunden framåt – från omedveten till betalande kund.

Det finns så mycket mer

För att inte missa potentiella kunder behöver du därför vara aktiv på fler platser än Google. En del scrollar sociala medier och hänger på LinkedIn, medan andra själva söker upp den information de behöver för att fatta ett beslut. Oavsett var de befinner sig, ser vi till att ditt varumärke finns där – med annonsering, content marketing och sökmotoroptimering och det vi ser är bäst för din affär.

Vi arbetar med andra ord parallellt med flera kanaler för att få bäst effekt av insatserna – det är vad Growth marketing handlar om och varför det är så effektivt.

B2B Marknadsstatistik 2024

  • 67% av B2B-kunder börjar sin köpresa online
  • 90% av B2B-kunder gör research på 2-7 webbplatser innan de gör ett köp
  • 90% av B2B-kunder vänder sig till digitala kanaler för att identifiera nya leverantörer

Källa: kurve.co.uk

Google kan ge dig fler leads

B2B-kunden spenderar en stor del av sin tid online. Det bästa sättet att nå ut till dem och interagera med dem är genom SEO. Väloptimerat och relevant innehåll gör att ditt material rankar högre och får mer engagemang.

Liftexperten – Kundcase

Adgrowth är en utmärkt partner för B2B-bolag som vill öka sin försäljning.

– Anders Åström, vd Liftexperten

case seo resultat

Adgrowth är resultatdrivna och måna om vår framtida tillväxt.

– Anton Swärdh, säljare Easyform

Sociala medier – plattform för alla B2B-företag

Sociala medier har blivit en avgörande del av B2B-marknadsföringen och ger företag en kraftfull plattform för kommunicera med målgruppen.

Sociala medier är den mest använda betalda kanalen för distribution av innehåll bland B2B-bolag.

Easyform – Kundcase

Vi är en digital marknadsbyrå som hjälper B2B-företag öka sin försäljning

På Adgrowth jobbar vi utifrån en systematisk arbetsmodell när vi skapar digital marknadsföring. Det gör att vi med hög träffsäkerhet kan sätta dina kunder och deras behov i fokus – oavsett var i köpresan de befinner sig. Vi optimerar ständigt våra insatser för att ta kunden framåt i beslutsfattandet genom att kommunicera rätt budskap vid rätt tid.

Är du redo att ta ditt B2B-företag till nästa nivå?

Kontakta oss så berättar vi mer om vad vi kan göra för dig.

Vi utgår alltid från din affär

Alla våra samarbeten inleds med en workshop där vi skapar oss en djup förståelse för kärnan i din verksamhet. Det är viktigt för oss att vi lyssnar in er nuvarande strategi och delar samma affärsmässiga mål. Därefter presenterar vi förslag om hur och varför vi kan använda digital marknadsföring som verktyg för att öka företagets försäljning.

Varumärke &
kommunikation

Growth marketing

E-handel &
Digital plattform

Vi får din målgrupp att välja ditt varumärke

Vad vill du att ditt varumärke ska förmedla? Vårt kreativa team jobbar med förpackningen av vad du vill säga och hjälper dig att formulera ditt budskap. Vi hjälper dig med en tydlig strategi och utförande som får ditt varumärke att särskilja sig på marknaden.

Vi får din målgrupp att lyssna på dig

Hur fångar du din målgrupps uppmärksamhet? Vårt kreativa team arbetar strategiskt med att förmedla ditt budskap på bästa sätt i dina digitala kanaler vid rätt tillfälle. Vi hjälper dig med träffsäker kommunikation som når fram till din målgrupp.

Vi får din målgrupp att känna igen dig

Hur särskiljer du dig på marknaden? Våra grafiska designers hjälper dig med en tydlig grafisk identitet, som stärker igenkänningsfaktorn hos dina kunder och gör ditt varumärke minnesvärt.

Vi får din målgrupp att hitta dig

Syns du där din målgrupp är? Vi hjälper dig att nå ut med ditt budskap. Våra specialister lägger upp tydliga strategier för hur vi ökar din synlighet och ger dig större räckvidd på Google och sociala medier.

Vi får din målgrupp att bli din kund

Vad är nästa steg? Våra specialister inom digital marknadsföring arbetar med hur vi hjälper din målgrupp att ta steget till att bli din nya kund. Genom att analysera och optimera kundresan ökar vi din försäljning.

Vill du veta hur vi har hjälp B2B-bolag att öka deras digitala närvaro?

Kundcase – Läs mer

Oavsett om du innehar rollen som VD, är försäljningschef eller marknadsansvarig arbetar du mot företagets gemensamma mål. Skillnaden är att man har olika fokusområden och därför ställs inför olika utmaningar i sitt arbete. Vi hjälper B2B-företag både strategiskt och operativt att nå sina mål genom effektiva och resultatfokuserade insatser.

För att lyckas med ditt B2B-företags marknadsföring krävs tid och resurser. Det är en stor utmaning för många att kunna investera tillräckligt med tid för att nå sina försäljningsmål. Vi fungerar som en extern marknadsavdelning med specialistkompetenser inom branding, digital marknadsföring och webbutveckling.

För oss är det viktigt att förstå din affär på djupet. Vi startar alla samarbeten med en workshop där vi tillsammans identifierar bland annat era utmaningar, mål och framtidsvisioner. När vi förstår din verksamhet rekommenderar vi förslag på insatser och nästa steg. Vi lägger upp en tydlig strategi som vi sedan arbetar operativt utefter. Med kontinuerliga uppföljningar och mätningar reviderar vi insatserna vid behov för att säkerställa att varje aktivitet går i linje med dina försäljningsmål.

Vi vet vilka olika utmaningar B2B-företag ställs inför och tar oss tiden att förstå din verksamhets behov. Som en heltäckande partner med alla kompetenser under samma tak har du tydliga kontaktvägar. Vi ger full insyn i vår arbetsprocess och utbildar dig i våra lösningar. Det viktigaste för oss, förutom att leverera bra resultat, är att du känner förtroende och att vi är enkla att samarbeta med.