Musiklagret

10x ROAS på tre månader

“Vår kommunikation med John och Daniel har varit jättebra, vi ser att det går framåt med försäljningen och att det vi investerar i Google Ads ger resultat.”

Musiklagret har haft musiken dunkande i sina ådror sedan 1983. Det spelar ingen roll om du är dansbands-kung eller ballad-drottning på heltid eller bara älskar att spela en melodi hemma i vardagsrummet – här är alla välkomna. Du hittar dem på Norrmalm i Borås där de erbjuder ett brett och riktigt bra utbud av allt en musikalisk själ kan tänkas behöva för att få utlopp av sin kreativitet. Förutom i Borås hittar du dem även på deras e-handel, där finns allt från instrument till tillbehör för alla musikgenrer. Du kan vara säker på att när du kommer i kontakt med Musiklagret är det inte enbart bra produkter du får, utan även en rejäl dos av kunskap och kompetens!

Tjänster

Google Ads - SEO

Uppdrag

När vi inledde samarbetet med Musiklagret var Google Ads relativt okänd mark för kund. Den allra största delen av försäljningen hade skett genom butiken och deras e-handel rullade mest på. Men med önskan att driva en större del av försäljning genom deras e-handel påbörjade vi arbetet med Google Ads. 

– Det har varit givande att se sådana resultat genom att addera en kanal. Detta har varit otroligt viktigt för kunden då en stor del i försäljningen tidigare varit från butiken och på grund av corona har e-handeln behövts betydligt mer än tidigare, förklarar John, PPC-specialist på AdGrowth.  

Att vi valde att starta upp med Google Ads var inget spontant beslut. Det var välgrundad data, bra kommunikation med kund samt rätt fokus som gjorde att vi kunde analysera vart kundens investeringar skulle generera den största lönsamheten. Samarbetet baseras än idag på en god och regelbunden kommunikation med kund. Allt för att vårt arbete ska generera ökad försäljning till deras e-handel.

 

* ROAS = Return On Ad Spend – avkastning på pengarna som investerats i annonseringen.

Musiklagret
Resultat

1000%
Efter tre månaders arbete kan vi nu ge kunden en ROAS på 1000% – även uttryckt 10x ROAS. 

325%
Under november 2020 till januari 2021 har försäljningen på deras e-handel ökat med 325%.

“Vår kommunikation med John och Daniel har varit jättebra, vi ser att det går framåt med försäljningen och att det vi investerar i Google Ads ger resultat. Vi hade tidigare jobbat lite med hemsida men ville få mer fart och få experthjälp med allt vad det innebar. Självklart är vi nöjda med samarbetet och ser fram emot vad som komma skall. Hela tiden försöker vi göra förbättringar i samråd och vägledning med AdGrowth.”

""

Håkan Werner
Musiklagret

Våra case

Utforska våra case

Vill du veta mer om våra kundcase?